SUYANA Peru - Projecten in Peru - Kinderdagverblijf
home

Een kinderdagverblijf (cuna) vangt kleuters op van 8 maanden tot 5 jaar. Dit maakt mogelijk dat de ouders, vaak alleenstaande mama’s, kunnen werken gaan. Een maatschappelijke werker maakt een selectie van ouders die het meest nood hebben aan deze opvang. De kleuters krijgen er de nodige ontwikkelingsstimuli en er worden gezonde maaltijden aangeboden.

Het personeel wordt betaald door beperkte bijdragen van de ouders. Bij aanvang van 2013 werd een klas voor kinderen van 5 jaar gestart. Maar er is plaatsgebrek en ook de speelruimte rond de cuna moet dringend opgeknapt. Vandaag functioneren er vier groepen/klasjes ( de allerkleinsten, 3 jaar, 4 jaar en 5 jaar): in totaal ongeveer 130 kinderen in de opvang.

Deze werking is een investering in de toekomst van vele jonge gezinnen. De ouders kunnen overdag werken en de kinderen worden goed opgevangen. Dit is echte preventie. De ouders worden bij de werking betrokken. Zij helpen bij de verdere uitbouw, leveren een bescheiden bijdrage en worden maken zo deel uit van een dragend sociaal netwerk.