SUYANA Peru - Projecten in Peru - Medisch Centrum
home

In het gezondheidscentrum biedt men zeer goedkope consultaties aan van een gynaecoloog, een arts, een pediater en een tandarts. Er is een labo gevestigd. Ook is er aandacht voor alternatieve geneeskunde (accupunctuur, reflexologie, manos sanadoras) omdat dit veel meer aansluit bij de cultuur van de lokale bevolking.

Medewerkers van de ONG Padma bieden kinderen, jongeren en hun ouders psychologische ondersteuning aan. Met vragen en problemen kan men terecht er terecht voor een gesprek met een maatschappelijk werker of psycholoog. Liesbet Willems samen met enkele medewerkers van ONG Padma, die gefinancierd worden vanuit Vlaanderen, nemen deze consultaties op. Voor mensen uit de sloppenwijken is psychologische hulpverlening, zelfs bij een psychiatrische problematiek, vaak onbereikbaar en dit terwijl net zij er grote nood aan hebben. Jongeren zijn lid van bendes, gebruiken drugs, ouders weten met hen geen blijf, er is veel familiaal geweld, kinderen hebben een schoolse achterstand,…

Armoede is immers een broeihaard voor tal van problemen.

Een gesprek met iemand die naar je luistert, die samen met je zoekt naar wat er aan de hand zou kunnen zijn, die in je gelooft, die samen zoekt naar perspectief… kan wonderen doen. Daarnaast biedt men ook workshops aan rond allerhande thema’s.