SUYANA Peru - Projecten in Peru - Padma

home

Padma Perú werd in 2012 opgericht en werd tot juli 2016 gecoördineerd door Liesbet Willems, een jonge psychologe. Zij verloor haar hart aan Peru en zet zich sinds 2005 volledig in voor Peruviaanse jongeren en hun families. Ze deed dat eerst in het binnenland (Ayacucho), daarna in de sloppenwijk Villa El Salvadór, Lima.

Met de steun van Suyana Peru streeft Padma ernaar het welzijn en de levenskwaliteit te verbeteren van kinderen, adolescenten en vrouwen die het slachtoffer zijn of risico lopen om slachtoffer te worden van verwaarlozing en/of fysiek, seksueel, psychologisch geweld. Liesbet bouwde ze een team uit van lokale psychologen en maatschappelijk werkers. Daarbij startte ze een opleidingsaanbod op voor preventieve en therapeutische begeleiding voor de vele slachtoffers van familiaal geweld. Vanaf juli 2016 werd de coördinatie in lokale handen gegeven: Elisabeth Rosas nam het roer over, maar krijgt nog steeds ondersteuning van Suyana Peru.

Enkele projecten waarvoor Padma Perú zich inzet:

  • Psychologische ondersteuning, zowel preventief als curatief, voor kinderen, jongeren en gezinnen die worstelen met een psychiatrische problematiek, familiaal geweld, schoolse problemen…

  • Steun aan een opvangtehuis voor sterk verwaarloosde straat- en weeskinderen.

  • Vorming voor lokale psychologen, welzijnswerkers en ouders via workshops in scholen.

  • Speelpleinwerking waardoor kinderen en jongeren tijdens de schoolvakanties niet op straat moeten leven.

  • Volkskeukens waar de allerarmsten voor een kleine bijdrage een evenwichtige maaltijd krijgen.

  • De bouw van noodwoningen voor mensen die voorheen in krotten woonden.

Voor meer informatie over Padma Perú kunt u op hun facebookpagina terecht.