SUYANA Peru - Projecten in Peru - Puriy

home

Puriy

Schoentjes Puriy
 

Voor vrouwen in sloppenwijken is het leven hard. Ze leven in armoede en worden geregeld het slachtoffer van geweld. Vaak zijn het alleenstaande moeders of vrouwen met een psychiatrische problematiek. Het project Puriy wil helpen die vrouwen hun zelfstandigheid en zelfwaarde terug te geven.

Puriy betekent ‘pad’ in het Quechua en staat symbool voor ‘het pad naar een nieuwe toekomst’. Het project zag in 2014 het levenslicht en wil op termijn een zelfbedruipende onderneming zijn die ook Padma Perú kan ondersteunen in haar projecten.

In Puriy worden vrouwen uit Villa El Salvador tewerkgesteld. De vrouwen krijgen daardoor niet enkel een eerlijk loon, maar ook psychologische begeleiding en opvoedingsondersteuning. De vrouwen werken in groep en kunnen zo ook steun vinden bij elkaar. De vrouwen worden weerbaarder en dankzij flexibele uren, ondersteuning bij de opvang van de kinderen en opvoedingseducatie kunnen ze stap voor stap een stabiel leven uitbouwen.

Concreet leren de vrouwen te werken met leer. Ze maken leren babyslofjes, maar ook portefeuilles, tasjes ... In de webshop van Puriy kunt u de producten vinden.